Black Angus steak με λαχανικά από FOOSAVER



Black Angus steak με λαχανικά από FoodsaverStores

350 γρ. Φρέσκο, Ιρλανδικό Black Angus Steak – grain fed – Foodsaver

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Χωριό» Μινέρβα από Foodsaver

3 κ.σ. barbeque mix μπαχαρικά Ardo από Foodsaver

2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

1 σκ. σκόρδο Ardo έτοιμο ψιλοκομμένο από Foodsaver

2 κ.σ. βούτυρο Lurpak από Foodsaver

1 κολοκυθάκι μέτριο Ardo από Foodsaver

½  κρεμμύδι

½  κίτρινη πιπεριά από Foodsaver

½  κόκκινη πιπεριά από Foodsaver

100 γρ. τοματίνια

2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο TOP από Foodsaver

1 κ.σ. μέλι

Πιπέρι από Foodsaver

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Χωριό» Μινέρβα

φρέσκο πιπέρι από Foodsaver

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Βάζουμε τη μπριζόλα Black Angus grain fed σε ένα ξύλο κοπής, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. barbeque mix μπαχαρικά και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τις δύο αντίθετες πλευρές που υπάρχει το λίπος για να μην μαζέψει η μπριζόλα την ώρα που ψήνεται και χάσει το σχήμα της.
  • Τη βάζουμε στο τηγάνι για να πάρει χρώμα για 3-4 λεπτά χωρίς να κουνάμε το τηγάνι.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο Lurpak.
  • Παίρνουμε ένα κουτάλι και απλώνουμε στη μπριζόλα το ζουμί, από το βούτυρο και τα μυρωδικά, για 3-4 λεπτά.
  • Βάζουμε τη μπριζόλα με τα μυρωδικά και το βούτυρο σε ένα πιάτο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Κόβουμε το κολοκύθι σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια χωρίζοντας τα φύλλα του και τις πιπεριές σε τρία μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο Minerva στο τηγάνι και ρίχνουμε τα φύλλα από το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκύθι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. barbeque mix, τα τοματίνια και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι και το μέλι.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε την μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής και ρίχνουμε όλο το ζουμί στο τηγάνι με τα λαχανικά.
  • Κόβουμε την μπριζόλα σε λεπτές φέτες 1-2 εκ.
  • Σερβίρουμε με τα λαχανικά, το θυμάρι, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

 

 

The post Black Angus steak με λαχανικά από FOOSAVER appeared first on mycooking.com.cy.



Source link

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Black Angus steak με λαχανικά από FOOSAVER

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format