Τιραμισού με φράουλες



Υλικά

  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 4 κ.σ. Amaretto
  • 500 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κγ. βανίλια εκχύλισμα
  • 30 σαβαγιάρ
  • 500 γρ. φράουλες κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 3χιλ.
  • Άχνη ζάχαρη προαιρετικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα με το Amaretto και τα αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλατος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν . Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό γυάλινο πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 18-20εκ. και τοποθετούμε στη βάση του τα μισά σαβαγιάρ, προσέχοντας το κόψιμο να κοιτάει επάνω. Απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα με το Amaretto από πάνω και από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα μασκαρπόνε, έπειτα καλύπτουμε με τις μισές φράουλες. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας, σαβαγιάρ από πάνω μαρμελάδα, έπειτα την κρέμα και στο τέλος φράουλες. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες για να δέσει. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη προαιρετικά και σερβίρουμε.

tip: Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πάρα πολύ το μασκαρπόνε με την κρέμα γιατί υπάρχει κίνδυνος να κόψει.

jenny.gr – giorgostsoulis.com

The post Τιραμισού με φράουλες appeared first on mycooking.com.cy.



Source link

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Τιραμισού με φράουλες

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format