Πίτα με Kοτόπουλο και Σπαράγγια από Foodsaver



Πίτα με Kοτόπουλο και Σπαράγγια από Foodsaver

Για τη ζύμη

150 γρ. νερό

1 κ.σ. ξερή μαγιά

3 κ.σ. ελαιόλαδο «Χωριό» Μινέρβα, έξτρα παρθένο

1 αυγό

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Agnesi από Foodsaver

1 πρέζα αλάτι από Foodsaver

50 γρ. ελαιόλαδο, για άλειμμα από Foodsaver

επιπλέον αλεύρι, για το άνοιγμα του φύλλου από Foodsaver

Για τη γέμιση

400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο ή ψητό από Foodsaver

300 γρ. σπαράγγια Ardo από Foodsaver

2 κ.σ. ελαιόλαδο «Χωριό» Μινέρβα, έξτρα παρθένο

100gr (1 ξερό) κρεμμύδι έτοιμο ψιλοκομμένο από Foodsaver

15gr σκόρδου (1 σκελίδα) έτοιμο ψιλοκομμένο Αrdo από Foodsaver

200 γρ. βιολογική γραβιέρα «Χωριό» από Foodsaver

300 γρ. τυρί κρέμα Arla από Foodsaver

4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα

4-5 φύλλα βασιλικού Αrdo από Foodsaver

Αλάτι από Foodsaver

Πιπέρι από Foodsaver

σουσάμι, για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το νερό και τη μαγιά.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή ένα πιρούνι καλά έτσι ώστε να διαλυθεί η μαγιά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, το γιαούρτι, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και ομοιογενές ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια σπάζοντας με τα δάχτυλά μας το σκληρό μέρος στη βάση τους που δεν τρώγεται, περίπου 2-3 εκ. και ξεφλουδίζουμε από τη μέση και κάτω τα σπαράγγια με ένα πίλερ.

Τα κόβουμε σε κομμάτια 2-3 εκ.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά σε ένα μπολ.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη γραβιέρα τριμμένη, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, το μείγμα με τα λαχανικά που σοτάραμε, το θυμάρι και τον βασιλικό ψιλοκομμένα και τέλος το τυρί κρέμα.

Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.

Μοιράζουμε τη ζύμη που ετοιμάσαμε σε 2 κομμάτια το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο.

Ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι σε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και επιπλέον αλευριού ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλάγια του ταψιού.

Αδειάζουμε όλη τη γέμιση μέσα στο ταψάκι και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.

Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι της ζύμης σε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και λίγου αλευριού, και σκεπάζουμε την πίτα.

Ενώνουμε τις άκρες των δύο φύλλων τσιμπώντας τα με τα δάκτυλα μας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε το σουσάμι από πάνω.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή σας όρεξη!

 



Source link

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Πίτα με Kοτόπουλο και Σπαράγγια από Foodsaver

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format