Απολαυστικό Παρφέ βανίλιας



Συστατικά

  • 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 8 αυγά μέτρια
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φράουλες
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλέ και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να καβουρδιστεί. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην μας καεί το αμύγδαλο.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να μοιάζει με σαντιγί.
  • Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Τα ασπράδια τα κρατάμε για να τα χρησιμοποιήσουμε σε άλλες συνταγές.
  • Τους κρόκους τους βάζουμε στον ίδιο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Παράλληλα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό και τη ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και με το ειδικό θερμόμετρο μαγειρικής μετράμε τη θερμοκρασία να πάει 110ο C. Θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά να φτάσει το σιρόπι στους 110ο C. Με το που πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά με τη μορφή κορδονιού στον κάδο με τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα.
  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος για 5-7 λεπτά επιπλέον.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκάλι, το καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και τη σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Σερβίρουμε σε μπολάκια με φράουλες και φύλλα δυόσμου.

 



Source link

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Απολαυστικό Παρφέ βανίλιας

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format