Ελληνικές quesadillas



Συστατικά

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 6 πίτες για σουβλάκι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  •  Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το λευκό βαλσάμικο, λίγο αλάτι, πιπέρι, τις ελιές και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά μεταξύ τους.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες πάχους 1 χιλ. και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να χρυσαφίσουν ελαφρά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αδειάζουμε τα μανιτάρια στο μπολ με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σκεπάζουμε ένα ίσιο ταψί 300x 40 εκ.με λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε πάνω στο ταψί 3 πίτες βάζοντας τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Απλώνουμε πάνω σε κάθε πίτα το ⅓ της γέμισης και καλύπτουμε με το ⅓ από τα τυριά.
  • Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 3 πίτες φτιάχνοντας με αυτό τον τρόπο 3 σάντουιτς.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

akispetretzikis.com



Source link

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ελληνικές quesadillas

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format