Semifreddo με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα



Συστατικά

  • 500 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • 200 γρ. + 100 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 παντεσπάνι βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Δύο πλεονεκτήματα που έχει είναι ότι μπορείτε να το φτιάξετε έως και μια εβδομάδα πριν και επίσης μιας και το βάζουμε σε φόρμα του κέικ το σερβίρουμε σε φέτες κάτι που το κάνει πολύ εύκολο και στο σερβίρισμα.

  • Βάζουμε μεμβράνη στον πάτο και τα πλάγια μιας στρογγυλής φόρμας του κέικ 28 εκ. που όμως να περισσεύει 10 εκ. πάνω και από τα πλαϊνά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα 200 γρ. ζάχαρη και τα φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα και διαλυθεί η ζάχαρη αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα σύρμα διαλύουμε μέσα στο γάλα το φιστικοβούτυρο. Έτσι κάνουμε μια “γκανάζ” φιστικοβούτυρου.
  • Την χωρίζουμε στα δύο, τη βάζουμε σε δύο βαθιά μπολ και την κρυώνουμε. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε όταν πια φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και 100 γρ. νερό. Με το που πάρει βράση το σιρόπι μας και λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε μέσα και τα φουντούκια. Αφήνουμε και αυτό το μείγμα να κρυώσει..
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όχι όμως πολύ σφιχτή. Θυσιάζουμε το 1/3 από αυτή και το ανακατεύουμε με το σύρμα με το μισό μείγμα από το φυστικοβούτυρο (όσο έχει στο ένα από τα δύο μπολ δηλαδή).
  • Την υπόλοιπη σαντιγί την ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα ανακατεύοντας ελαφρά για να μην πέσει πολύ ο όγκος της κρέμας φιστικοβούτυρου.
  • Βάζουμε το μισό από αυτή στον πάτο της φόρμας. Πάνω της βάζουμε το μισό από τη γκανάζ φιστικοβούτυρου που έχει μείνει στο άλλο βαθύ μπολ.
  • Πάνω από αυτό ρίχνουμε το μισό από το μείγμα της σοκολάτας και πάνω από αυτό την μισή από την υπόλοιπη κρέμα φιστικοβούτυρου.
  • Τέλος, από πάνω βάζουμε το παντεσπάνι πιέζοντάς το καλά (αν το χρησιμοποιούμε).
  • Διπλώνουμε από πάνω τη μεμβράνη που περισσεύει και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
  • Το 1/4 από την κρέμα του φιστικοβούτυρου το ενώνουμε με το μισό από το μείγμα με τη σοκολάτα που έχει περισσέψει και τα χρησιμοποιούμε μετά σαν σάλτσα πάνω από το γλυκό μας.
  • Αφού παγώσει καλά το γλυκό μας το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο πριν το κόψουμε. Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα τη σάλτσα και σερβίρουμε κουταλιές από αυτή πάνω από κάθε φέτα του σεμιφρέντο.

Tip

Αφήστε να παγώσουν καλά τα μείγματα πριν τα αναμείξετε!
akispetretzikis.com



Source link

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Semifreddo με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format