Αυτό είναι το κόλπο για να θυμάσαι πάντα τα όνειρα σου!


Xτυπάει το ξυπνητήρι, σηκώνεσαι, το κλείνεις και χουζουρεύεις προσπαθώντας να θυμηθείς τι έβλεπες για να το συνεχίσεις. Δεν τα καταφέρνεις.

Πολλές φορές καταφέρνουμε να θυμηθούμε ορισμένες «σκηνές» από αυτό που βλέπαμε, αλλά, όπως ξέρουμε, το κομμάτι που θυμόμαστε είναι το 5% του original ονείρου.

Αν νομίζεις πως είσαι ο μόνος που προβληματίζεται σχετικά με αυτό το φαινόμενο, μάθε πως οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Harvard είχαν ακριβώς την ίδια απορία. Και αποφάσισαν να την επιλύσουν.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Ρόμπερντ Στίκγκολντ, λέει πως τα άνθρωποι απορούν συχνά σχετικά με το τι όνειρο είχαν δει την προηγούμενη νύχτα στον ύπνο τους, τότε έχουν την τάση να κοιμούνται με τον ίδιο τρόπο.

Επιπλέον, περιγράφει τι πρέπει να κάνουμε πριν τον ύπνο για να θυμόμαστε μετά τα όνειρα μας.

Οι οδηγίες του, λοιπόν, λένε πως αν πιεις τρία ποτήρια νερό πριν κοιμηθείς είναι η καλύτερη «τακτική» για να μην ξεχάσεις ποτέ τι είδες στον ύπνο σου.

Συγκεκριμένα, τα τρία ποτήρια νερό καταστέλλουν το 5ο στάδιο του ύπνου -γνωστό και ως REM- και έτσι ξυπνάμε για να πάμε στην τουαλέτα.

Αν ξυπνήσουμε σε αυτήν την φάση, μετά θυμόμαστε τα όνειρα μας.

Μια ακόμη μέθοδος είναι να επαναλαμβάνουμε την φράση «Θα θυμάμαι όλα τα όνειρα μου» πριν κοιμηθούμε και να κρατάμε ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι μας.

Ο καθηγητής εξηγεί πως «Όταν πέφτουμε για ύπνο όλα τα γεγονότα της ημέρας περνάνε από το μυαλό μας. Εξελικτικά είναι μία περίοδος κατά την οποία ο εγκέφαλος προσπαθεί να καταλάβει τι να επεξεργασθεί όταν αποκοιμηθεί. Κατά αυτόν τον τρόπο, βάζοντας το ‘να θυμηθώ τα όνειρά μου’ στη λίστα, ενδέχεται όντως να τα θυμηθούμε».

Για να έχεις μεγαλύτερη επιτυχία, προσπάθησε όταν ξυπνήσεις να μην ανοίξεις τα μάτια σου, να μην μιλήσεις και να μην κουνηθείς, καθώς οι συγκεκριμένες λειτουργίες μας κάνουν να ξεχνάμε το όνειρο που βλέπαμε.

«Εάν γυρίσεις στο πλάι και πεις στον/στην σύντροφό τους ότι μόλις είδες ένα ωραίο όνειρο, αμέσως θα το χάσεις από τη μνήμη», αναφέρει ο Ρόμπερντ Στίκγκολντ.

neolaia.gr

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Αυτό είναι το κόλπο για να θυμάσαι πάντα τα όνειρα σου!

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format