Διαβούλευση για τη διαμόρφωση νέας πολιτικής στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση


To Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης με σκοπό τη διαμόρφωση νέας πολιτικής και νομοθεσίας που θα διέπει την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες.

‘Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, έχει ετοιμαστεί ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου ήδη συλλέγονται οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων ατόμων, αρμόδιων αρχών και οργανωμένων συνόλων.

Έχουν ήδη υποβληθεί απόψεις από μεγάλο αριθμό εμπλεκομένων ατόμων και οργανώσεων και το Υπουργείο καλεί όλους του ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να υπάρχει μια ευρύτερη και σφαιρικότερη συμμετοχή που θα διασφαλίζει την πολύπλευρη εξέταση των επιμέρους θεμάτων και την παραγωγική σύνθεση των διάφορων απόψεων.

Όλες οι απόψεις, μαζί με τις εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων που θα μετακληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αποτελέσουν εργαλείο, το οποίο θα αξιοποιηθεί από το ΥΠΠ για λήψη των αποφάσεων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης πολιτικής και νομοθεσίας.

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο γίνεται μέσω της ιστοσελίδας https://www.surveymonkey.com/r/nea-politiki-eidikis-ekp καθώς και μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του ΥΠΠ (www.moec.gov.cy), επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο.

Προτρέπονται επίσης όσοι έχουν ήδη συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο αλλά δεν απάντησαν σε όλα τα ερωτήματά του, να προχωρήσουν εκ νέου στην ολοκληρωμένη συμπλήρωσή του, για να μπορέσουν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση των αποφάσεων που θα ληφθούν.

Καταληκτικά, επισημαίνεται ότι το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει διαθέσιμο μέχρι και τις 22  Ιανουαρίου 2018, οπότε και η πρόσβαση σε αυτό θα διακοπεί, για να προχωρήσει η επεξεργασία των απόψεων/εισηγήσεων που θα έχουν συλλεγεί.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβούλευση για τη διαμόρφωση νέας πολιτικής στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format