Εντός 15 ημερών… έρχεται το νάρκοτεστ! Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε (video)

Δύο σχεδόν χρόνια μετά την ψήφιση της νομοθεσίας, το νάρκοτεστ πάει την ερχόμενη Τρίτη ενώπιων του Υπουργικού Συμβουλίου


Δύο σχεδόν χρόνια μετά την ψήφιση της νομοθεσίας, το νάρκοτεστ πάει την ερχόμενη Τρίτη ενώπιων του Υπουργικού Συμβουλίου και εάν και εφόσον ανάψει «πράσινο φως» τότε θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Περί τα μέσα του μήνα και συγκεκριμένα στις 15/1/2018 θα ξεκινήσουν και επίσημα οι έλεγχοι οδηγών για νάρκοτεστ. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα γίνεται σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης από μέλη της αστυνομίας σε περιπτώσεις που κρίνουν τα μέλη της δύναμης αναγκαία, αφού θα γίνεται πρώτα μία αξιολόγηση.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι ο εξοπλισμός είναι έτοιμος και σύγχρονος, ενώ πρόσθεσε ότι είναι μία διαδικασία παρόμοια με αυτή που πραγματοποιείται για τον έλεγχο αλκοόλης. Τα αποτελέσματα τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός είναι αξιόπιστα και θα βοηθήσουν στους ελέγχους της αστυνομίας.

Η διαδικασία Ναρκοτέστ – Τα αποτελέσματα θα καταλήγουν στο Kρατικό Xημείο

Το δείγμα θα λαμβάνεται με ειδικό μηχάνημα και η εξέταση θα γίνεται με την μέθοδο του σάλιου (σε ειδικό σφουγγαράκι) το οποίο, εάν είναι θετικό θα μεταφέρεται  στο Κρατικό χημείο για τελική ανάλυση και διαπίστωση του αποτελέσματος.

Εάν τα δείγματα είναι θετικά τότε θα πηγαίνει η υπόθεση ενώπιων δικαστηρίου για επιβολή ποινής.

Οι ποινές που προνοεί η νομοθεσία

Ο νόμος προνοεί χρηματικό πρόστιμο μέχρι 3 500 χιλιάδες ευρώ, ποινή φυλάκισης μέχρι 3 χρόνια, ή στέρηση της άδειας οδήγησης  ή βαθμούς ποινής από 3 – 6. Ο οδηγός που θα εντοπίζεται με θετικό δείγμα, θα καταβάλει πέραν τον ποινών και το χρηματικό ποσό των 214 ευρώ που είναι το κόστος τη εξέτασης στο κρατικό χημείο.

Τα αποτελέσματα από το κρατικό χημείο θα είναι έτοιμα γύρω στις 15 ημέρες ώστε να ανιχνευτεί το αποτέλεσμα.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εντός 15 ημερών… έρχεται το νάρκοτεστ! Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε (video)

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format