Τι να περιμένουμε από την Apple το 2018;

Eτοιμαστείτε να ακούσετε τον Τιμ Κουκ να χρησιμοποιεί όρους όπως «μαγικό», «φανταστικό», και «μόνο η Apple» για να περιγράψει τα νέα προϊόντα της εταιρείας!


Το 2017 η Apple λάνσαρε πολλά νέα μοντέλα τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών και πούλησε συνολικά 322 εκατομμύρια συσκευές – αριθμός ρεκόρ για την ιστορία της εταιρείας.

Πλέον, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Apple εργάζονται πάνω στα iPhones και τα iPads που θα παρουσιαστούν φέτος.

Η Apple έχει επιλέξει να μην σχολιάζει ποτέ μελλοντικά προϊόντα της και να μην αποκαλύπτει τίποτα για τα μελλοντικά σχέδιά της. Όμως, χάρη σε ένα δίκτυο δημοσιογράφων και αναλυτών, μπορούμε να κάνουμε βάσιμες υποθέσεις ως προς τι να περιμένουμε από την Apple για το 2018.

Όπως επισημαίνει και το Business Insider, η Apple σχεδιάζει να λανσάρει φέτος και τα εξής, μεταξύ άλλων:

ΤΡΙΑ ΝΕΑ IPHONES

Το 2018, η Apple θα μεταφέρει τον σχεδιασμό του iPhone X σε άλλα μοντέλα iPhone, σύμφωνα με τον αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo. Σε σημείωμά του τον περασμένο Νοέμβρη, προέβλεψε ότι η εταιρεία θα λανσάρει τρία νέα μοντέλα iPhone φέτος. Το ένα θα έχει μια οθόνη LCD και αναγνώριση προσώπου True Depth, και θα κοστίζει 649 – 749 δολάρια. Το δεύτερο μοντέλο, σύμφωνα πάντα με τον Kuo, θα μοιάζει με το iPhone X αλλά θα έχει μια μεγαλύτερη οθόνη OLED. Τέλος, αναμένεται και μια βελτιωμένη έκδοση του ίδιου του iPhone X.

ΝΕΟ IPAD PRO ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Φημολογείται ότι η Apple θα παρουσιάσει και νέα iPads, τα οποία θα ενσωματώνουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από τα iPhone X. Αυτός ο νέος σχεδιασμός θα «ξεφορτωθεί» το κουμπί home και θα μειώνει το μέγεθος των περιθωρίων γύρω από την οθόνη. Όμως, όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι μάλλον απίθανο το νέο iPad Pro να έχει οθόνη OLED, παρόλο που η συγκεκριμένη τεχνολογία εξασφαλίζει ανώτερη ποιότητα οθόνης και χρησιμοποιείται ήδη στο Apple Watch και το iPhone X. Μια πιθανή περίοδος για το λανσάρισμα του νέου iPad Pro είναι το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ APPLE PENCIL

Σύμφωνα με το Bloomberg, η παρουσίαση των νέων μοντέλων iPad Pro θα συνοδευτεί από το λανσάρισμα ενός νέου έξυπνου στυλό Apple Pencil.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ IPAD ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Το iPad Pro είναι το ακριβό μοντέλο tablet της Apple. Το βασικό μοντέλο ονομάζεται iPad και είναι μια πιο αργή και μικρή εκδοχή της ταμπλέτας, με χαμηλότερη τιμή στα 329 δολάρια. Η Apple λάνσαρε τη συγκεκριμένη συσκευή το 2017 αλλά ασιατικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικών προβλέπουν ότι ίσως κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο που θα είναι ακόμα φτηνότερο – γύρω στα 259 δολάρια. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά εάν η Apple προχωρήσει με τη συγκεκριμένη κίνηση θα το κάνει μάλλον την άνοιξη, όπως και πέρυσι.

ΝΕΟ APPLE WATCH

Από τότε που παρουσίασε το Apple Watch το 2015, η Apple έχει ρίξει όλο το βάρος στη βελτίωση του εσωτερικού hardware και του λογισμικού του, και όχι του συνολικού εξωτερικού σχεδιασμού. Αυτό, όμως, ίσως αλλάξει φέτος. Ο blogger John Gruber έγραψε ότι η εταιρεία προτίθεται να παρουσιάσει ένα εντελώς νέο – από πλευράς σχεδιασμού – Apple Watch. Επίσης, η Apple δουλεύει πάνω στην προσθήκη λειτουργιών υγείας στο ρολόι, όπως ένας αισθητήρας μέτρησης σακχάρου. Συνήθως, η εταιρεία παρουσιάζει τα νέα μοντέλα Apple Watch τον Σεπτέμβριο, μαζί με τα iPhones.

AIR POWER: Ο ΝΕΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ IPHONE

Όταν η Apple λάνσαρε το iPhone X, ανέφερε και το AirPower, έναν νέο ασύρματο φορτιστή για τα iPhone, Apple Watch και AirPods. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία παρουσίασης ή την τιμή του φορτιστή.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ AIRPODS

Σύμφωνα με μια φήμη που ανέφερε και ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities, η Apple σχεδιάζει μια νέα εκδοχή των AirPods με στόχο να κυκλοφορήσουν το δεύτερο μισό του έτους. Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι βελτιώσεις• μέχρι τώρα, πάντως, η ζήτηση για τα ασύρματα ακουστικά είναι μεγάλη.

HOMEPOD: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΑΚΡΙΒΟ ΗΧΕΙΟ ΜΕ ΤΗ SIRI

Υποτίθεται ότι η Apple θα κυκλοφορούσε το HomePod – ένα ασύρματο ηχείο με τη λειτουργία Siri – τον Δεκέμβριο, αλλά εν τέλει η εταιρεία αναγκάστηκε να αναβάλλει την παρουσίαση. Τώρα, η Apple λέει ότι το ηχείο θα αρχίσει να πωλείται «στις αρχές του 2018» και θα κοστίζει 349 δολάρια.

ΝΕΑ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΛΑΠΤΟΠ MAC

Η Apple σχεδίασε εκ νέου το MacBook Pro το 2016 για να προσθέσει σ’ αυτό ένα πληκτρολόγιο με ενσωματωμένη οθόνη αφής. Γι’ αυτό, είναι πιθανό να μην προκύψει κάποιος ριζικός ανασχεδιασμός για το 2018. Όμως, πρόσφατα ο επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, είπε ότι έχει ακούσει επικρίσεις για το MacBook από λάτρεις της εταιρείας. Άρα, τίποτα δεν αποκλείεται, ειδικά τώρα που η Apple λάνσαρε το iMac Pro, έναν νέο υπολογιστή desktop με τιμή που ξεκινάει από τα 5.000 δολάρια. Αν τελικά δεν προκύψουν νέα μοντέλα Mac, η εταιρεία ίσως επιλέξει να αναβαθμίσει τα τσιπ στα υπάρχοντα μοντέλα. Οι αναβαθμίσεις των Mac λαμβάνουν χώρα συνήθως τον Ιούνιο, για να συμπίπτουν με το ετήσιο συνέδριο developers WWDC της Apple.

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ (ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ) MAC PRO

Τον Απρίλιο του 2017, η Apple είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να λανσάρει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή desktop με την επωνυμία Mac Pro, με δυνατότητα επέκτασης. Άλλες λεπτομέρειες – όπως τιμή, ημερομηνία διάθεσης, και λειτουργίες – δεν έχουν γίνει γνωστές. Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει κάποια εξέλιξη αυτή θα γνωστοποιηθεί τον Ιούνιο.

ΝΕΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ IPHONES ΚΑΙ IPADS

Η Apple παρουσιάζει μια νέα έκδοση των iOS, του λογισμικού για iPhones και iPads, κάθε χρόνο. Φέτος, είναι η σειρά του iOS 12. Η διαδικασία ξεκινάει με την ανακοίνωση των χαρακτηριστικών του νέου λογισμικού τον Ιούνιο, στο WWDC. Στη συνέχεια, κυκλοφορεί ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα beta, και τον Σεπτέμβριο παρουσιάζεται η τελική εκδοχή, μαζί με τα νέα iPhones.

ΝΕΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ MACS

Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται και για τα MacOS, το λογισμικό της Apple για desktop και λάπτοπ. Η φετινή έκδοση θα είναι η 10.14, με ακόμα περισσότερες λειτουργίες για τους χρήστες Mac.

 

 

Πηγή: Fortunegreece.com

 

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Τι να περιμένουμε από την Apple το 2018;

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format