Εκλογή Μέλους του ΤΕΠΑΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μεσογειακής Φυτοπαθολογικής Ένωσης και ανάληψη της διοργάνωσης του 16ου Συνεδρίου της Ένωσης στην Λεμεσό


Εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Μεσογειακής Φυτοπαθολογικής Ένωσης όπου ο Δρ Δημήτρης Τσάλτας, (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων) έγινε μέλος του Συμβουλίου για την περίοδο 1/1/2018 – 31/12/2019. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το επόμενο, 16ο Συνέδριο της Μεσογειακής Φυτοπαθολογικής Ένωσηςθα διεξαχθεί στη Λεμεσό τον Μάρτιο του 2020 με οργανωτή τον Δρα Δημήτρη Τσάλτα και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η διοργάνωση του 16ου Συνεδρίου έχει μεγάλη σημασία για την Ένωση αλλά και την Κύπρο γιατί το έτος 2020 έχει ανακηρυχτεί ως Παγκόσμιο Έτος Φυτοϋγείας. Ο ρόλος της Κύπρου είναι διπλός πρώτιστα, ως χώρα σύνορο της ΕΕ έχει τεράστια σημασία στον φυτοϋγειονομικό έλεγχο και δεύτερον ως Μεσογειακή χώρα έχει πρωταρχικό ρόλο στην παραγωγή τροφίμων για όλη την Ευρώπη. Ο Δρ Τσάλτας και η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή ετοιμάζουν σημαντικό πρόγραμμα και δραστηριότητες στα πλαίσια του Συνεδρίου για την ανάδειξη της Κύπρου αλλά και της Μεσογείου ολόκληρης όσο αναφορά την επισιτιστική επάρκεια της Ευρώπης.
Περισσότερα θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου και στη σελίδα της MPU στο Facebook.

Η Μεσογειακή Φυτοπαθολογική Ένωση είναι μια περιφερειακή επιστημονική οργάνωση φυτοπαθολόγων που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Καθηγητή Antonio Ciccarone το 1962. Η MPU ιδρύθηκε σε ανταπόκριση της πρόσκλησης του Καθηγητή Israel Reichert (“Σχετικά με την έρευνα και τη συνεργασία μεσογειακών φυτοπαθολόγων”) που δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος του διεθνούς περιοδικού Phytopathologia Mediterranea.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εκλογή Μέλους του ΤΕΠΑΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μεσογειακής Φυτοπαθολογικής Ένωσης και ανάληψη της διοργάνωσης του 16ου Συνεδρίου της Ένωσης στην Λεμεσό

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format