Το ΕΧCELSIOR υποστηρικτής του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta


Το ΕΧCELSIOR υποστηρικτής του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta, στο πρώτο Cyta Crowdhackathon Smartcity – Ένας τριήμερος τεχνολογικός μαραθώνιος για έξυπνες πόλεις!

Το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta φιλοξένησε στα Κεντρικά της γραφεία στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018, τον 1o Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κύπρο. Στο Μαραθώνιο συμμετείχαν ομάδες μαθητών, φοιτητών, ακαδημαϊκών και νέων επιχειρηματιών που με τις οδηγίες έμπειρων μεντόρων δημιούργησαν πρωτότυπες πιλοτικές εφαρμογές. Η ανάπτυξη των πιλοτικών υπηρεσιών και εφαρμογών είχε ως σκοπό την επίλυση προβλημάτων  που απασχολούν δημότες και δήμους, υποστηρίζοντας  την τοπική και εθνική ανάπτυξη των πόλεων μέσω των τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα ΕXCELSIOR, υποστηρίζει τις προσπάθειες με στόχο την καινοτομία και την προώθηση της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας και αποδέχτηκε την πρόσκληση για παρουσίαση κατά τη διάρκεια του Ανοικτού Εργαστηρίου για την ψηφιακή καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις έξυπνες πόλεις. Το EXCELSIOR παρουσίασε στο κοινό το όραμά του για την δημιουργία του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ για τη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στους τομείς που σχετίζονται με την παρατήρηση της Γης και τις τεχνολογίες διαστήματος.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι μεγάλων φορέων όπως η Cyta, η KPMG, το Cyprus Research and Innovation Center (CyRIC), το Κέντρο Επιστημονικού Διαλόγου και Έρευνας (ΚΕΔΕ), η εταιρεία καινοτομίας Crowdpolicy, το IDEA, καθώς και όλοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού.

Με το πέρας της παρουσίασης, τα μέλη της ομάδας του  EXCELSIOR συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες και ενημέρωσαν για τις δράσεις και τους στόχους του έργου τους υπόλοιπους υποστηρικτές και φορείς oι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω συνεργασία με το έργο.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕXCELSIOR

@ excelsior2020eu | www.excelsior2020.eu  | [email protected]

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το ΕΧCELSIOR υποστηρικτής του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format