Γερμανοί Βουλευτές από την Σαξωνία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του κρατιδίου της Σαξονίας.


Την αποστολή συνόδευε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο κ. Franz Josef Kremp. Στην αποστολή συμμετείχαν 17 βουλευτές, με επικεφαλής τους, τον Πρόεδρό τους Rico Anton του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Στην κοινοβουλευτική ομάδα αντιπροσωπεύθηκαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο τοπικό κοινοβούλιο που είναι οι Χριστιανοδημοκράτες, η Αριστερά, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι (Οικολόγοι).

Η πρωτοβουλία για την επίσημη επίσκεψη προήλθε από γερμανικής πλευράς και αφορούσε αποκλειστικά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη Νομική Σχολή του. Οι Γερμανοί βουλευτές συνομίλησαν με τους Καθηγητές και τους φοιτητές της Νομικής Σχολής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους περιηγήθηκαν το Microsoft Innovation Center, την Ιατρική Σχολή και την Οδοντιατρική αλλά και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου. Συνομίλησαν με Γερμανούς φοιτητές που σπουδάζουν στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Ο πρέσβης της Γερμανίας είπε ότι αποτελεί ευχάριστο γεγονός ότι στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτούν αρκετοί Γερμανοί φοιτητές. Ο πρέσβης θεωρεί ότι η Κύπρος με όλα τα επιπλέον πλεονεκτήματα (φιλοξενία, ηλιοφάνεια, κυπριακή ασφάλεια κλπ) προσφέρεται και ως κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης για τους Γερμανούς φοιτητές αλλά για μια διεθνή σταδιοδρομία αφού οι σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας βουλευτής Rico Anton ανέφερε ότι «έχουμε εντυπωσιασθεί από τις τεχνολογικές υποδομές του πανεπιστημίου και δίνουμε τα συγχαρητήριά μας και σε σας και στους φοιτητές που έχουν την ευκαιρία να σπουδάζουν σε ένα προηγμένο τεχνολογικά περιβάλλον». Άλλος Γερμανός βουλευτής συνεχάρη το πανεπιστήμιο «για τις ιδανικές συνθήκες σπουδών που προσφέρει στους φοιτητές». Του έκανε, είπε, ιδιαίτερη εντύπωση ο μικρός αριθμός φοιτητών σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας και η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ φοιτητή και ακαδημαϊκού..

Καλωσορίζοντας τους Γερμανούς βουλευτές και τον πρέσβη της Γερμανίας στην Κύπρο ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος τόνισε την παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στους φοιτητές, τις διεθνείς συνεργασίες αλλά και το γεγονός ότι είναι το μόνο πανεπιστήμιο στην Κύπρο και από τα λίγα στην Ευρώπη που στο διδακτικό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής υπηρετούν δύο κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ. «Ο ένας εξ αυτών είναι Γερμανός» είπε ο Πρύτανης. Από πλευράς του ο Κοσμήτορας Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας ανέφερε ότι η επίσκεψη «αντανακλά γενικότερα στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ειδικότερα το υψηλό επίπεδο της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και την εξωστρέφειά της».

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Βουλή των Αντιπροσώπων, τις Κεντρικές Φυλακές και τα Φυλακισμένα Μνήματα.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Γερμανοί Βουλευτές από την Σαξωνία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format