Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Global Sports Impact Project

Το Πρόγραμμα αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό πρότυπο μεθοδολογίας μέτρησης των επιδράσεων ενός αθλητικού γεγονότος


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μετά από σχετική πρόσκληση, ως ένα πανεπιστήμιο που πρωτοπορεί στους κλάδους των Αθλητικών Επιστημών, έχει ενταχθεί ως Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Global Sports Impact (GSI) Project για την περίοδο 2018-2020.

Το εν λόγω Πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί ένα πυλώνα του Sports Market Intelligence, έχει αναπτύξει μια εξειδικευμένη μεθοδολογία (εργαλείο) το οποίο αξιολογεί την επίδραση που έχουν οι αθλητικές διοργανώσεις και ο αθλητικός τουρισμός, όχι μόνο στην οικονομία μιας πόλης ή μιας χώρας, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, οι αξιολογήσεις της επίδρασης των αθλητικών γεγονότων γίνονται πάνω σε 10 τομείς: την οικονομία, τον τουρισμό, την εμπειρία από την διοργάνωση, τα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα, τις χορηγίες, την κοινωνική επίδραση, την αειφορία, την κληρονομία που αφήνει (legacy), και την αθλητική/αγωνιστική επίδραση. Η μεθοδολογία GSI χρησιμοποιήθηκε ήδη για την αξιολόγηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων και από τα αποτελέσματα της έχει αναπτυχθεί το Global Sports Cities Index για το 2017, στο οποίο στις πρώτες θέσεις στην αξιολόγηση εμφανίζονται το Λονδίνο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Τόκυο, η Μόσχα και η Ντόχα.

Tο Πανεπιστήμιο εντάσσεται πλέον στο ακαδημαϊκό δίκτυο GSI Project με άλλα γνωστά πανεπιστήμια που ασχολούνται ερευνητικά με τα θέματα του Αθλητικού Τουρισμού όπως: George Washington University, University of Hamburg, University of Florida, University of Cologne, University of Canberra και το La Trobe University.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, δήλωσε ότι «ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε την επίδραση των αθλητικών γεγονότων που διοργανώνονται στην Κύπρο, παρά το σχετικά μικρό μέγεθος τους, πράγμα το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την προώθηση της χώρας μας ως ένας εξαιρετικά καλός αθλητικός τουριστικός προορισμός».

 

 

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Global Sports Impact Project

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format