Η Εκπροσώπηση της Κύπρου στη Σύνοδο Νεολαίας της Κοινοπολιτείας

Δείτε φωτογραφίες


Στα πλαίσια των εργασιών της Συνόδου της Κοινοπολιτείας -που έχει διεξαχθεί στο Λονδίνο μεταξύ 16 και 20 Απριλίου-  ενεργό ρόλο  πήραν  και οι Νεολαίες των χωρών που συμμετείχαν, κάνοντας ξεκάθαρη την θέση της Κοινοπολιτείας πως το μέλλον βασίζεται στους Νέους και πως με αυτούς πρόκειται να βαδίσουμε στο μέλλον, δίνοντας τους έτσι τις ανάλογες πρωτοβουλίες και εξουσίες.

Αυτή η πολιτική γραμμή φαινόταν και από το θέμα του φόρουμ Νεολαίας -το οποίο  διεξάγεται κάθε 2 χρόνια-  που είχε θέμα «Προς ένα κοινό μέλλον». Αυτό αντικατοπτρίζει και την σημαντικότητα της Συνόδου στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 5.000 συμμετέχοντες από τον πολιτικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό κόσμο των πέντε ηπείρων.

Η Κύπρος δεν ήταν απούσα από την  μεγαλύτερη επίσημη Σύνοδο της Νεολαίας της Κοινοπολιτείας. Μας εκπροσώπησαν οι Παναγιώτης Κρασιάς και η Θεογνωσία Πέτρου μετά από πρόταση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Παρευρέθηκαν εκεί μεταξύ άλλων εκπροσώπων, αξιωματούχων κρατών, αλλά και νεαρών ηγετών των 53 χωρών της Συνόδου της Κοινοπολιτείας.

Οι πρώτες ημέρες ήταν αφιερωμένες σε συναντήσεις εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών που είναι χωρισμένες σε τέσσερα διαφορετικά θεματικά φόρουμ σχετικά με το ρόλο: της νεολαίας, των γυναικών, των  επιχειρήσεων και για των οργανωμένων κοινωνικών συνόλων στην Κοινοπολιτεία.

Οι δύο εκπρόσωποι μας ως επίσημοι εκπρόσωποι της Κύπρου στο Συμβουλίου Νεολαίας της Κοινοπολιτείας είχαν την ευκαιρία και συμμετάσχουν σε συζητήσεις στην ολομέλεια της, αλλά και σε εργαστήρια σχεδιασμού δράσεων, που εστιάζονται στα τέσσερα θέματα της Συνόδου: ευημερία, ασφάλεια, βιωσιμότητα και δικαιοσύνη.

Επίσης στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Νεολαίας της Κοινοπολιτείας οι εκπρόσωποι μας εξέφρασαν τις θέσεις των νέων της Κύπρου σε θέματα εκπαίδευσης, ισότητας φύλων αλλά και απασχόλησης, κατοχυρώνοντας έτσι την ενεργό συμμετοχή της Κύπρου στο σώμα με σκοπό να επηρεάσουν άμεσα την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Κοινοπολιτείας είχε περάσει πρόταση από την Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας της Κοινοπολιτείας για διαχωρισμό των χωρών της Ευρώπης από αυτών της Αφρικής ως διαφορετική, που μέχρι τώρα εντάσσοντας στην ίδια ήπειρο.

Το Φόρουμ Νεολαίας περιλαμβάνει τόσο τη Γενική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας (CYC) όσο και τις εκλογές για τις εννέα εκτελεστικές θέσεις στο Συμβούλιο Νεολαίας της CYC η οποία είναι η αναγνωρισμένη φωνή  1,2 δισεκατομμυρίων νέων από όλη την Κοινοπολιτεία.

Την τελευταία μέρα οι εκπρόσωποί μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους 53 αρχηγούς κρατών της Κοινοπολιτείας αλλά και με τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε διάφορα θέματα, όπως η εκπαίδευση και η πρόσβαση στην εκπαίδευση, η κλιματική αλλαγή, η απασχόληση, η ισότητα των φύλων, η ψυχική υγεία και η βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία.

 

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Η Εκπροσώπηση της Κύπρου στη Σύνοδο Νεολαίας της Κοινοπολιτείας

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format