Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την επιμόρφωση νεαρών φυλακισμένων


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Προγράμματος ELMIP – Empowering Learning Models in Prison, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο υλοποιείται με εταίρους την Enoros Consulting Ltd (Κύπρος) και την Ergoplan A.E. (Ελλάδα), και δικαιούχο οργανισμό το Τμήμα Φυλακών Κύπρου.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει ανεκτίμητα εκπαιδευτικά εφόδια στους κρατουμένους και στο προσωπικό των Φυλακών μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές ευκαιρίες και εξειδικευμένη κατάρτιση.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, στις 12:30 στην αίθουσα της Συγκλήτου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Ομιλητές θα είναι:

 

  • ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου,
  • η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών κα. Άννα Αριστοτέλους
  • και ο συντονιστής του προγράμματος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάριος Βρυωνίδης

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη θωράκιση των νεαρών κρατουμένων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, συναισθηματικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων και τη δημιουργία ευκαιριών για εργοδότησή τους μετά την αποφυλάκιση, καθώς και την επίτευξη μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων στην επανένταξή τους στην κοινωνία, με σκοπό την απόκλισή τους από ενδεχόμενη διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης και την εξάλειψη πιθανότητας τους από συμμετοχή σε ακραία (εξτρεμιστικά) επεισόδια ή ανάπτυξη ακραίων (εξτρεμιστικών) συμπεριφορών.

 Περαιτέρω, το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης του προσωπικού των Φυλακών στην αναγνώριση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση ακραίων και ριζοσπαστικών συμπεριφορών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής μέσα από την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια και τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της αντιμετώπισης, από την Ποινική Δικαιοσύνη, της ριζοσπαστικοποίησης (2015).

 

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την επιμόρφωση νεαρών φυλακισμένων

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format