Ημερίδα Ενημέρωσης Προγραμμάτων Εκπαίδευσης στις Φυλακές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος...


Την Τρίτη 5/6/18 πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος Empowering Learning Models in Prison (ELMIP).

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερίδα έλαβαν μέρος 85 άτομα, εκ των οποίων σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Κεντρικών Φυλακών, φοιτητές και φοιτήτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών κ. Άννα Αριστοτέλους και ο Καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου, Αντιπρύτανης Έρευνας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, προέβη σε γενική ενημέρωση για το πρόγραμμα ELMIP, αναφερόμενος στους στόχους και στην αναγκαιότητα του προγράμματος. Η Δρ. Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, επιστημονική συνεργάτιδα στο έργο, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Τέλος, η κ. Αθηνά Δημητρίου, αναπληρώτρια Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Φυλακών, έκανε ομιλία με θέμα: «Ριζοσπαστικοποίηση στις Φυλακές – Εκτίμηση Κινδύνων και Αντιμετώπιση».

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του μηνός είχε διοργανωθεί συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την παρουσίαση του προγράμματος ELMIP στην οποία παρέστη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου. Ο Υπουργός είχε συγχαρεί τους συντελεστές του έργου για τις «προσπάθειες στήριξης των νεαρών κρατουμένων κατά τη διαδικασία αναμόρφωσης και κοινωνικής επανένταξής τους».

 

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ημερίδα Ενημέρωσης Προγραμμάτων Εκπαίδευσης στις Φυλακές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format