Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρώτο σκέλος του Climate-KIC Journey στο ΤΕΠΑΚ.

Το σκέλος του Journey στην Κύπρο διοργανώνεται εξ’ ολοκλήρου από το ΤΕΠΑΚ..


Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Climate-KIC Journey 2018 στο ΤΕΠΑΚ, όπου φιλοξενούνται 38 μεταπτυχιακοί φοιτητές και νέοι επαγγελματιές από την Ευρώπη, την Ασία την Βόρεια και Νότια Αμερική καθώς και την Αυστραλία. Το πρόγραμμα στην Κύπρο αποτελεί το πρώτο σκέλος της της δεύτερης έκδοσης του Journey και θα ολοκληρωθεί με την μετάβαση των συμμετεχόντων στην Σόφια το Σάββατο 14/7. Μέχρι στιγμής οι συμμετέχοντες με την βοήθεια των δυο coach τους και τους εκπαιδευτές τους είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να δημιουργήσουν ομάδες γύρω από προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής που θα ήθελαν να εστιαστούν και να ξεκινήσουν να δημιουργούν πρωτότυπα λύσεων και επιχειρηματικών μοντέλων για τα προϊόντα ή υπηρεσίες τους. Η πρώτη εβδομάδα έκλεισε με την εκδήλωση Climate-KIC Alumni, το οποίο χαιρέτησε ο Βουλευτής των Οικολόγων και πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υπόλοιπες δράσεις Climate-KIC από το κυπριακό Δικτυο όπως το Pioneers in Practice από το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών καθώς και το ClimateLaunchpad και τα άλλα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης από το Chrysalis LEAP. Επίσης η Δρ Αναστασία Νικολογιάννη, πρώην μέλος του Δ.Σ. Climate-KIC Alumni Association, μίλησε για τα πλεονεκτήματα δραστηριοποίησης των συμμετεχόντων στο σύνδεσμο αποφοίτων, ενώ ο Δρ Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, Συντονιστής των δράσεων του Κυπριακού Δικτύου Climate-KIC, τόνισε την ανάγκη οι συμμετέχοντες να συνεχίσουν και μετά το Journey να προσπαθούν μέσα από κατάλληλα προγράμματα και δραστηριότητες του Climate-KIC ώστε να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην μάχη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Κατά την τελευταία εβδομάδα στην Κύπρο οι συμμετέχοντες θα λάβουν περισσότερη εκπαίδευση στην επικοινωνία των ιδεών τους, σε οικονομικά για νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς και στην χρήση συγκεκριμένου εργαλείου σύγκρισης των ρύπων συγκεκριμένων λύσεων. Το σημαντικότερο όμως θα είναι οι συναντήσεις που θα κάνουν οι ομάδες με ειδικούς από την Κύπρο ώστε να δοκιμάσουν τις παραδοχές που έχουν κάνει τόσο για τις λύσεις τους όσο και για τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Το σκέλος του Journey στην Κύπρο διοργανώνεται εξ’ ολοκλήρου από το ΤΕΠΑΚ με συγχρηματοδότηση από το European Institute of Innovation and Technology και υποστηρίχθηκε από τα εστιατόρια Συκαμινιά και  Theta Healthy Eating, την Louis Aviation και την PwC Cyprus που στηρίζει και άλλες δράσεις του Climate-KIC στην Κύπρο.

Επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες.

Dr Stelios Yiatros e: [email protected] / +357 25 002094

Facebook: @ClimateKIC @cyprus100renewable @CyprusUniversityTechnology

Instagram: @ckic.cyprus

Twitter: @ClimateKIC  @CkicCyprus @sust_energy_lab @steliosyiatros @a_charalambides @CyUniTech

 

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρώτο σκέλος του Climate-KIC Journey στο ΤΕΠΑΚ.

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format