ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ…!

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η επιστροφή στα θρανία «σημαδεύεται» από τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία δείχνουν μόνο ένα δρόμο… αδιέξοδο στην παιδεία.


Η μέρα της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία τους καθώς και η πρώτη φορά που τα μικρά περνούν το κατώφλι του δημοτικού, γίνεται υπό τη σκιά της παρατεταμένης κρίσης στην εκπαίδευση, με την Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να μην έχουν βρει ακόμα πεδίο συνεννόησης που θα οδηγήσει στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επιστολές, απαντήσεις, συνεχείς συνελεύσεις, πήγαινε-έλα εκπαιδευτικών οργανώσεων και υπουργών και το αποτέλεσμα… μηδέν εις το πηλίκο!

Υποβάλλουν θέσεις… επιμένουν σε μέτρα!

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, συμφώνησαν την Κυριακή ότι… διαφωνούν με την τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης και απαντούν με νέα υποβολή θέσεων. Σε περίπτωση που δε λάβουν ικανοποιητική απάντηση, επανέρχονται με νέες συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων στις πέντε το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης προς αξιολόγηση των απαντήσεων που θα έχουν ενώπιον τους και για λήψη τελικών αποφάσεων.

Περαιτέρω προχωρούν με λήψη μέτρων. Η ΟΕΛΜΕΚ από την Παρασκευή κιόλας ανακοίνωσε απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη εάν δεν αλλάξει άρδην το σκηνικό και δεδομένης της ταύτισης απόψεων που επικράτησε κατά τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής, φαίνεται ότι στην απεργία η ΟΕΛΜΕΚ δε θα είναι μόνη της.

«Τι να συζητήσουμε…;»

Δια στόματος Πρόδρομου Προδρόμου ήρθε η πρώτη αντίδραση. Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TVONE το βράδυ της Κυριακής είπε ότι δεν υπήρξε κανένα τελεσίγραφο προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και αναρωτήθηκε «τι να συζητήσουμε;».

«Μιλάμε για μια συμφωνία στην οποία κατέληξε η διαπραγμάτευση. Τι να συζητήσουμε; Θα πρέπει να προχωρήσουμε με αυτόν τον συμβιβασμό, αλλά κυρίως για να προχωρήσει ο κατ’ εξοχήν διάλογος, ο πραγματικός διάλογος για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και το σχολείο» είπε.

 

Στη Λεμεσό ο Χαμπιαούρης

Στη Λεμεσό θα βρίσκεται την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, το πρόσωπο των ημερών, που δεν είναι άλλο από τον Υπουργό Παιδείας. Ο Κώστας Χαμπιαούρης θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Δημοτικό Σχολείο της Επισκοπής, όπου τον περιμένουν κι άλλα προβλήματα αφού οι γονείς των μαθητών εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο, κάνοντας λόγο για σχολείο-ναρκοπέδιο. Το σχολείο παραμένει εργοτάξιο για τρίτη χρονιά και οι οργανωμένοι γονείς θέτουν επιτακτικά θέμα ασφάλειας των παιδιών τους.

  • Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας θα μεταβεί στο Γυμνάσιο Καθολικής, στο Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στο ΚΕ Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ…!

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format