Εκδήλωση τιμής στον Χρηστάκη Μιχαηλίδη για τη δωρεά του στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη

Ήταν η μεγάλη του επιθυμία όπως η συλλογή των βιβλίων του δωρηθεί στο πανεπιστήμιο της γενέτειρας του.


Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 ή ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί, στην Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού,  η τελετή για την ευγενική δωρεά Χρηστάκη Μιχαηλίδη, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Χρηστάκης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό , το 1949. Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο και μετά τη θητεία του στο στρατό, μετέβη το 1969 στην Αγγλία όπου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Hull, αποφοιτώντας με πτυχίο στα Ιταλικά και Γαλλικά, με διάκριση.

Στη συνέχεια, η έρευνα του επικεντρώθηκε στην κριτική της τέχνης στη Γαλλία, στα μέσα του 19ου  αιώνα, ιδιαίτερα , στον Baudelaire. Υπήρξε επιμελητής στη Βρετανική Βιβλιοθήκη (British Lίbrary) για σχεδόν 40 χρόνια. Η μεγάλη αγάπη του για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και ειδικότερα για τις εικαστικές τέχνες , τον κατέστησε ειδήμονα στο αντικείμενο και τον ώθησε στην απόκτηση μεγάλης συλλογής έργων τέχνης.

Ο Χρηστάκης Μιχαηλίδης ήταν πολύ γνωστός εμπειρογνώμονας στην ιστορία της τέχνης , έχοντας δημοσιεύσεις στα περιοδικά BurlingtonQuarterly Print,  Bulletin of the Musée Eugène Carrière και στη Βρετανική Βιβλιοθήκη. Συνέταξε , επίσης, τη σημαντική έκδοση , RomeWorld Bibliographical  (CΙioPress, 2000).

Πρόκειται για μία εξαιρετική δωρεά μεγάλης αξίας με περισσότερους από 4.500 τίτλους,  η οποία αποτελείται από βιβλία κυρίως στις εικαστικές τέχνες, τη γλυπτική, αρχιτεκτονική, ζωγραφική και ειδικές εκδόσεις εκθέσεων διεθνών μουσείων. Τα βιβλία είναι  στη γαλλική, ιταλική, γερμανική, ισπανική αγγλική και ελληνική γλώσσα. Επίσης, η συλλογή περιλαμβάνει βιβλία λογοτεχνίας από Έλληνες  και ξένους συγγραφείς.

Ήταν η μεγάλη του επιθυμία όπως η συλλογή των βιβλίων του δωρηθεί στο πανεπιστήμιο της γενέτειρας του.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εκδήλωση τιμής στον Χρηστάκη Μιχαηλίδη για τη δωρεά του στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format