Το ΑΠΚΥ συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή 2018

Tην εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, στον χώρο του Χαρουπόμυλου Λανίτη.


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), για 7η συνεχή χρονιά, συμμετέχει στην ετήσια γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, τη Βραδιά του Ερευνητή 2018, και θα παρουσιάσει δύο ερευνητικές δράσεις του, οι οποίες καταδεικνύουν την υψηλού επιπέδου ερευνητική δραστηριότητά του και το παραγόμενο από αυτήν όφελος προς την κοινωνία. Tην εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, στον χώρο του Χαρουπόμυλου Λανίτη.

1η Δράση. Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Νόησης θα δείξει στο κοινό, με μια σειρά διαδραστικών παρουσιάσεων και παιχνιδιών, πώς οι έξυπνες μηχανές μπορούν να εξάγουν γνώση μέσω της μελέτης διαθέσιμων πηγών δεδομένων σε μορφή κειμένου και να καταλήγουν σε ποιοτική πληροφόρηση του ενδιαφερομένου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διαδικασίας είναι οι έξυπνες μηχανές που μπορούν να αναγνωρίζουν μία χώρα μέσω των πληροφοριών που παρέχονται σε κάποιο κείμενο για την πολιτισμική κληρονομιά της, χωρίς να διαθέτουν άλλο στοιχείο αναγνώρισής της. Επικεφαλής του Εργαστηρίου είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Λοΐζος Μιχαήλ.

2η Δράση. Το έργο «Byzantine Art and Archaeology on Europeana» (BYZART), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Connecting Europe της Ε.Ε και υλοποιείται με τη συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Κύπρου (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Europeana με συλλογές έργων τέχνης και τεκμηρίων από τον ευρύτερο υλικό πολιτισμό της Βυζαντινής επικράτειας, καθώς και των περιοχών με τις οποίες διατηρούσε επαφές. Το ΑΠΚΥ συμμετέχει στο έργο με την ερευνητική ομάδα του Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργου Δεληγιαννάκη. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της πύλης Europeana και να αναρτήσουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του BYZART υλικό πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως φωτογραφίες ή μια ιστορία ή συνδυασμό αυτών, σε πραγματικό χρόνο. Υπεύθυνη της δραστηριότητας στην εκδήλωση είναι η Δρ Μαρία Πασχάλη, Ειδική Επιστήμονας.

Περισσότερες πληροφορίες:

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το ΑΠΚΥ συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή 2018

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format