Συνέντευξη του Personal Trainer Μάριου Κυριάκου στο Studenvoice!

Οι συμβουλές του για μια σωστή άσκηση-προπόνηση!


Η γυμναστική, όπως και η διατροφή, είναι ένα θέμα που πολλοί ισχυρίζονται πως είναι ειδικοί αλλά ελάχιστοι έχουν το υπόβαθρο γνώσεων για να μπορούν να κάνουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Φιλοξενούμε στο «Studentvoice» τον γυμναστή Μάριο Κυριάκου που έχει γνώσεις στο αντικείμενό του και μας λύνει αρκετές απορίες που ίσως όλοι μας έχουμε για το Personal training, κι όχι μόνο.

Συνομιλώντας μαζί του λίγο πριν ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας ανάφερε πως για τον ίδιο δεν έχει σημασία ποιος είναι ο ασκούμενος, παρά μόνο τι θέλει να πετύχει μέσα από τη γυμναστική.

«Οι περισσότεροι λένε είναι 80% η διατροφή και 20% η γυμναστική. Εγώ λέω πως είναι 100% και τα δύο, δηλαδή είναι απαραίτητο αν θες να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα…»

Τι είναι το Personal Training;
Είναι η προπόνηση με δικό σου αποκλειστικά γυμναστή! Για όσους δεν διαθέτουν χρόνο, παρακίνηση και ενέργεια για μια αποτελεσματική προπόνηση, το personal training είναι η λύση. Η υποστήριξη, οι συμβουλές και η ενθάρρυνση σε συνδυασμό με την ασφαλή τεχνική των ασκήσεων θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς τραυματισμούς. Το personal training απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση, και προσωπικούς στόχους προπόνησης.

Γιατί κάποιος να γυμναστεί με Personal Trainer;
Όταν κάποιος είναι αρχάριος και τώρα ίσως ξεκινά για πρώτη φορά γυμναστική, το να έχεις γυμναστή από πάνω σου σε βάζει στο κατάλληλο πρόγραμμα που χρειάζεσαι, θα βλέπει την πρόοδο σου και θα σε διορθώνει που είναι βασικό. Επίσης έτσι έχεις ένα ακόμα λόγο να πας γυμναστήριο γιατί νιώθεις την υποχρέωση αφού έχεις κλείσει το μάθημα σου να μην στήσεις τον γυμναστή σου. Αυτό θεωρέ λειτουργεί σαν ένα καλό κίνητρο.

Πως θα ξέρει κάποιος ποια είναι η σωστή γυμναστική για να επιλέξει να κάνει; Δηλαδή πως θα ξέρω αν πρέπει να κάνω Crossfit ή TRX ή να επιλέξω να πάω σε ένα κλασσικό γυμναστήριο με μηχανήματα;
Εγώ αυτό που προτείνω σε όλους είναι να δοκιμάσουν από μια φορά την κάθε μέθοδο, για να δεις τι θα σου αρέσει καταρχήν και αν θα μπορέσεις να το καταφέρεις. Είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου. Αυτή είναι η άποψη μου!

Η γυμναστική είναι αναγκαίο να συνδυάζεται με διατροφή;
ΠΑΝΤΑ! Οι περισσότεροι λένε είναι 80% η διατροφή και 20% η γυμναστική. Εγώ λέω πως είναι 100% και τα δύο, δηλαδή είναι απαραίτητο αν θες να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και αφοσιωθείς και στα δυο με την ίδια σημασία, γιατί όπως προείπα έτσι θα έχεις τα σωστά αποτελέσματα.

Εσύ πως αποφάσισες να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα;
Με την γυμναστική ασχολούμαι περισσότερο από 10 χρόνια και τα τελευταία 2 χρόνια το εξασκώ και επαγγελματικά. Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά γιατί είναι αυτό που αγαπώ και με κάνει πιο χαρούμενο.

Τι θα συμβούλευες αυτούς που σκέπτονται να ξεκινήσουν γυμναστική και ακόμα το επεξεργάζονται μέσα τους;
Να ξεκινήσουν άμεσα! Να δώσουν του εαυτού τους χρόνο στην γυμναστική. Οι πρώτες 15 με 20 μέρες «θα είναι βάσανο», αλλά αργότερα θα δουν από μόνοι τους πως θα γίνει ευχαρίστηση και ανάγκη για μια πιο υγιεινή ζωή.

Πιστεύεις ότι είναι μόδα και θα περάσει το Personal Training στην Κύπρο;
Όχι δεν το πιστεύω πως είναι μόδα και θα περάσει. Η Κύπρος έχει προχωρήσει αρκετά μπροστά και σε αυτόν τον τομέα και βγάζει καταξιωμένους γυμναστές που είμαι σίγουρος πως θα το σπρώξουν περισσότερο.

«Όχι δεν το πιστεύω πως είναι μόδα και θα περάσει. Η Κύπρος έχει προχωρήσει αρκετά μπροστά και σε αυτόν τον τομέα και βγάζει καταξιωμένους γυμναστές…»

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ γυμναστηρίων ή τα πράγματα είναι πιο νορμάλ;
Δεν ένιωσα εγώ προσωπικά κάτι τέτοιο, σε θέμα ανταγωνισμού και «μίσους» . Μου αρέσει όμως ο υγιείς ανταγωνισμός γιατί με κάνει καλύτερο.

Κλείνοντας την κουβέντα μας θέλω να μου πεις μια ευχή για τη νέα χρονιά που έρχεται;
Η ευχή μου… θα σου πω! Να γεμίσουν τα γυμναστήρια και να είναι όλοι υγιείς και γυμνασμένοι (γέλια)

Και που θα σε βρει κάποιος;
Θα με βρείτε στο γυμναστήριο μου στη Λευκωσία στο «ALL STARS FITNESS» και φυσικά στα social media μου. (γέλια)

 

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
2
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συνέντευξη του Personal Trainer Μάριου Κυριάκου στο Studenvoice!

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format