Οι άνεργοι κάνουν περισσότερο αλλά και πιο ριψοκίνδυνο σεξ

Οι νέοι άνδρες που παραμένουν άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν αυξημένη διάθεση για σεξ και επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.


Η μελέτη που έγινε σε 2.362 άτομα ηλικίας 21-27 ετών, περιλάμβανε ερωτήσεις για τον αριθμός συντρόφων, τη συχνότητα επαφών και τη χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι μετέχοντες, οι ειδικοί συνόψισαν πως όσοι βρίσκονταν σε χειρότερη οικονομική κατάσταση είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο συχνές σεξουαλικές επαφές, να έχουν περισσότερους συντρόφους και να μην χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης και προστασίας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, χώρισαν τους συμμετέχοντες σε σταθερά εργαζόμενους και περιστασιακά εργαζόμενους (είχαν εργαστεί λιγότερο από έξι μήνες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών) και βρήκαν ότι οι περιστασιακά απασχολούμενοι είχαν αυξημένη σεξουαλική επιθυμία και πιο ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά από τα άτομα με σταθερή εργασία.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να έχουν επηρεαστεί από δύο παράγοντες.

Ο πρώτος παράγοντας είναι η οργάνωση του χρόνου, η κοινωνική επαφή και η μεγαλύτερη αίσθηση σκοπού που προσφέρει η εργασία, χαρακτηριστικά που αποτρέπουν τη ριψοκίνδυνη συμπεριφορά.

Ο δεύτερος είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον που συνδέεται με την ανεργία ή την περιστασιακή εργασία και την κακή οικονομική κατάσταση, αβεβαιότητα που μπορεί να αμβλύνει την ικανότητα ενός ατόμου να αντιλαμβάνεται τις μελλοντικές συνέπειες των πράξεών του.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Sexual Addiction and Compulsivity.

Πηγή: reader.gr

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Οι άνεργοι κάνουν περισσότερο αλλά και πιο ριψοκίνδυνο σεξ

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format