Ούτε ένα συγνώμη από το σχολείο προς την οικογένεια της μικρής Μαρίας Ραφαέλας για τον «παραγκωνισμό» της (pic-video)

Ο «παραγκωνισμός» της μικρής Μαρίας Ραφαέλας με σύνδρομο Down από το ίδιο της το σχολείο δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.


Όταν η μητέρα του κοριτσιού Ιωάννα Βασιλείου ανάρτησε στο διαδίκτυο το περιστατικό που συνέβη στη γιορτή του σχολείου εκατοντάδες κόσμου αντέδρασε ενώ ενημερώθηκε και ο Υπουργός Παιδείας.

Παρόλα αυτά από το σχολείο στο οποίο φοιτά η μικρούλα δεν απολογήθηκε ούτε εκ των υστέρων προς την οικογένεια. Γεγονός που αναφέρει η μητέρα της Μαρίας Ραφαέλας σε νέα ανάρτηση της στο facebook, μέσω της οποίας θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που της απέστειλαν.

Η κυρία Βασιλείου ανέφερε ότι δεν πήρε καμία απολογία από το σχολείο για τον λάθος χειρισμό καθώς, όπως έγραψε, γιατί απλά ενέργησαν όπως σκέπτονται. Διερωτήθηκε για πόσα να απολογηθεί η διευθύντρια του σχολείου γιατί όπως σημείωσε αυτό που έγινε δεν ήταν μία παράλειψη αλλά ο συνήθης τρόπος αντιμετώπισης και ματαίωσης της μικρούλας. Απλά το «προσπέρασμα» της σ’ αυτή τη γιορτούλα, ανέφερε η μητέρα, ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Στο μεταξύ, η μικρή Μαρία Ραφαέλα γεμάτη συγκίνηση παρευρέθηκε στη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία και κρατώντας τις σημαίες της παρέλασε.

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα ενημερώθηκε ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter, στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα που έγινε γνωστό το περιστατικό, έγραψε «Η εκπαίδευση είναι καθολικό δικαίωμα και αφορά κάθε παιδί.Ως εκ τούτου,θα πρέπει να διασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες μάθησης για όλα τα παιδιά,όπως προνοεί η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.»

Αυτούσια η νέα ανάρτηση της μητέρας της μικρής:

«Η Μαρία Ραφαέλα στη παρέλαση γεμάτη συγκίνηση.
Έχω λάβει εκατοντάδες προσωπικά μυνήματα συμπαράστασης προς το παιδί μου κ´ εμας τους γονείς. Σας ευχαριστώ πολύ. Επίσης ευχαριστουμε απο καρδιάς όλους και όσους πρόσφεραν διευκολύνσεις ή και δώρα προς την Μαρία Ραφαέλα μας.
Με τις υποχρεώσεις μου δεν μπορεσα να διαχειριστω όλα τα μυνήματα αλλά θα τα απαντήσω το συντομότερο δυνατό.
Γ´αυτούς που ρωτάτε – οχι δεν πήραμε απολογια για λαθος χειρισμό απο το σχολείο επειδή απλά έτσι σκεύτονται και πράτουν – δηλαδή και παράνομα συμφωμα και με τον περι Ειδικής Αγωγής και Εκπαιδευσης νομο για τα άτομα με ειδικές αναγκες. Για πόσα να σπολογηθεί η διευθύντρια;
Αυτό που έγινε εναντια στο παιδί μας δεν ειναι μια παράλυψη αλλά ο συνήθης τρόπος αντιμετώπισης και η ματαίωση της… σ´ αυτή τη γιορτουλα ήταν το κερασακι στη τουρτα…»

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ούτε ένα συγνώμη από το σχολείο προς την οικογένεια της μικρής Μαρίας Ραφαέλας για τον «παραγκωνισμό» της (pic-video)

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format