Στα χέρια του Υπουργού έκθεση για τη μικρή Μαρία Ραφαέλα… «Έγιναν διαφορετικά τα πράγματα» λέει η ΠΟΕΔ

«Έγιναν διαφορετικά τα πράγματα» λέει η ΠΟΕΔ


Στα χέρια του Υπουργού Παιδείας η 5 σελίδων έκθεση γεγονότων από τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολίου όπου φοιτά η μικρή Μαρία Ραφαέλα με σύνδρομο Down, για το συμβάν που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής για την 28η Οκτωβρίου, όπως το κατήγγειλε δημόσια η μητέρα της Ιωάννα Βασιλείου, συγκινώντας το παγκύπριο.

Τα όσα ανέφερε η μητέρα της μικρούλας για τον παραγκωνισμό που βίωσε το παιδί της κατά τη διάρκεια της γιορτής, όταν την προσπέρασαν και δεν της έδωσαν το μικρόφωνο, δε θα μπορούσαν να αφήσουν κανένα αδιάφορο. Ούτε τον Υπουργού Παιδείας, ο οποίος μετά το Σχολείο ζήτησε περιγραφή των γεγονότων και από τη μητέρα της μικρής μαθήτριας.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης συναντήθηκε σήμερα με την κυρία Βασιλείου, μητέρα της μικρής καθώς και οργανωμένους φορείς παιδιών με ιδιαιτερότητες. Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε τόσο το συμβάν με τη μικρή Μαρία Ραφαέλα όσο και άλλα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, με τον Υπουργό να δίδει διαβεβαιώσεις ότι προτίθεται να δώσει λύσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα.

«Υπάρχουν παραλείψεις αλλά θα έχουμε επικοινωνία με λειτουργούς ώστε να διορθωθούν τα πράγματα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Βασιλείου.

Η μητέρα της μικρής εξέφρασε και ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση να συναντήσει το παιδί της στη εξέδρα των επισήμων στη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτώβριου στη Λευκωσία.

«Έγιναν με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα» λέει η ΠΟΕΔ

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ βρέθηκε το πρωί στο σχολείο της μικρής και ζήτησε ενημέρωση για το συμβάν. «Η ενημέρωση που είχαμε από τα μέλη μας τα γεγονότα έγιναν με πολύ διαφορετικό τρόπο από ότι παρουσιάζονται από τη μητέρα. Εμείς αυτό που ζητούμε και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας είναι να προχωρήσει με διαφάνεια στην έρευνα με αντικειμενικότητα και να μας δώσει και στο σχετικό πόρισμα» είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha Κύπρου.

Η ΠΟΕΔ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση επί του θέματος.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στα χέρια του Υπουργού έκθεση για τη μικρή Μαρία Ραφαέλα… «Έγιναν διαφορετικά τα πράγματα» λέει η ΠΟΕΔ

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format