Τελετή Λήξης Πολιτιστικού Μήνα 2018 του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Πολιτιστικός Μήνας 2018 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο και του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα.


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου η τελετή λήξης του Πολιτιστικού Μήνα 2018 του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που φέτος ήταν αφιερωμένος στον μεγάλο Κύπριο, Μιχάλη Κακογιάννη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου του πανεπιστημίου. Η τελετή άρχισε στις 19:00 με προβολή 30λεπτου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του μεγάλου σκηνοθέτη (χορηγία του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη) από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Στις 19:30 έγινε η παρουσίαση του λογοτεχνικού περιοδικού Cadences με αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη από τον αν. Καθηγητής Σταύρος Σταύρου Καραγιάννης,  αντιπρόεδρο του Τμήματος Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στις 20:00 με συνοδεία μουσικής από φοιτητές του Προγράμματος Μουσικής με τραγούδια από ταινίες και συνεργάτες του Μιχάλη Κακογιάννη.

Ο Πολιτιστικός Μήνας 2018 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο και του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα. Την κήρυξη του Πολιτιστικού Μήνα έκανε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο ΑΕ κ. Ηλίας Φωτόπουλος.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1921 στη Λεμεσό και μετά από σπουδές νομικής, δραματικών τεχνών και σκηνοθεσίας στο Λονδίνο, το 1947, άρχισε την καριέρα του ως ηθοποιός. Όμως, γρήγορα τον κέρδισε η σκηνοθεσία. Κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού μήνα προβλήθηκαν οι ταινίες του Ηλέκτρα, Βυσσινόκηπος, Ερόικα και Άνω, Κάτω και Πλαγίως.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Τελετή Λήξης Πολιτιστικού Μήνα 2018 του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format