Ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

Ημερίδα με θέμα: «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο», την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, στις 8:30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.


Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, θα πραγματοποιηθεί, για τρίτη συνεχή χρονιά, Ημερίδα με θέμα: «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο», την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, στις 8:30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία. Την Ημερίδα θα χαιρετήσει, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, η Αν. Γενική Διευθύντρια, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου-Ευριπίδου.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη CYTA και την MTN, με την υποστήριξη των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου CΥberSafety και της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο.

Μέσα από το σύνθημα «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο» και τις δραστηριότητες της Ημερίδας, στόχος είναι να καλλιεργηθεί η υπευθυνότητα, ο σεβασμός και η κριτική αξιοποίηση του Διαδικτύου στη ζωή μας. Είναι καθήκον όλων, της Πολιτείας, των εκπαιδευτικών, των φορέων που ασχολούνται με το Διαδίκτυο, των γονιών και των παιδιών, να συνεισφέρουν, ούτως ώστε το Διαδίκτυο να καταστεί ένας καλύτερος και ασφαλέστερος χώρος επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και μάθησης για τα παιδιά.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από όλα τα σχολεία της Κύπρου, καθώς και σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Στην Ημερίδα, θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σημαντικοί ομιλητές/ομιλήτριες, με εξειδίκευση στο θέμα. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στην Ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν σχετικές ερωτήσεις και να καταθέσουν προβληματισμούς και εισηγήσεις. Η Ημερίδα θα αναμεταδίδεται ζωντανά στο Διαδίκτυο και η γλώσσα διεξαγωγής της θα είναι η ελληνική.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και οι συνεργάτες του θεωρούν την Ημερίδα ως πολύ σημαντική για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, των νέων, καθώς και των γονέων, ώστε να μπορούν να προστατεύονται από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της  Ημερίδας θα προβληθούν τα βραβευθέντα βίντεο των μαθητών/μαθητριών από τον διαγωνισμό παραγωγής σύντομου βίντεο, με θέμα: «Μαζί για Ένα καλύτερο Διαδίκτυο». Παράλληλα, μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσουν δράσεις και έργα τους, μέσα από έκθεση αφίσας, στην οποία θα προβληθούν εργασίες και βίντεο που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε σχέση με την ασφαλή και δημιουργική αξιοποίηση του Διαδικτύου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα  στην ιστοσελίδα https://internetsafety.pi.ac.cy/SID2019, όπου θα μπορούν να την παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω live streaming. Το επίσημο hashtag της Ημερίδας είναι #SID2019CY.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format