Σεμινάριο για την Γονιμότητα από την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο κ. Corey Burke, Διευθυντής της Τράπεζας ιστών και η κ. Saghar Kasiri, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Cryos International επεξήγησαν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα.


Η Ιατρική Σχολή και το Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Cryos International διοργάνωσαν σεμινάριο με θέμα: «Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πτυχές και θέματα για τη Γονιμότητα».

Η εταιρεία Cryos Ιnternational είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στο κόσμο η οποία εξειδικεύεται στην κρυοσυντήρηση σπέρματος και ωαρίων. Το 2015, η Cryos καθιέρωσε την πρώτη ανεξάρτητη, κατεψυγμένη τράπεζα ωαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσφατα έχει ανοίξει την πρώτη τράπεζα ωαρίων στην Ευρώπη.

Την παρουσίαση προλόγισε η Δρ. Τζόνσον, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συνέχεια ο Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου  κ. Παντελής Τρομπούκης παρουσίασε  στους φοιτητές τα δεδομένα γύρω από το θέμα της Γονιμότητας  όπως επίσης τις αιτίες και λογούς για τους οποίους γίνετε κρυοσυντήρηση ωαρίων και σπερμάτων.

Ο κ. Corey Burke, Διευθυντής της Τράπεζας ιστών και η κ. Saghar Kasiri, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Cryos International επεξήγησαν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα όπως η ορμονική ανισορροπία, το σωματικό βάρος,  σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, θυροειδισμός, άγχος, κάπνισμα, υπερβολική έκθεση στη θερμότητα, καθυστέρηση στην απόφαση για μητρότητα είτε για λόγους καριέρας είτε για άλλους λόγους. Και οι δυο ομιλητές τόνισαν τη σημασία της πρόληψης και του προγραμματισμού.

Σήμερα στοιχεία επιδεικνύουν πως το ένα τρίτο των γυναικών μέχρι την ηλικία των 35 αντιμετωπίζουν δυσκολία στη σύλληψη. Το ποσοστό δε αυξάνεται στο 66% σε άτομα ηλικίας 35-40.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής (Τμήμα Ιατρικής και Τμήμα Οδοντιατρικής) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σεμινάριο για την Γονιμότητα από την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format