Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Στόχος της επίσκεψης ήταν η εξοικείωση των φοιτητών με τον χώρο των δικαστηρίων, χώρο απονομής της Δικαιοσύνης, όπου θα κληθούν να ασκήσουν το λειτούργημά τους στο μέλλον είτε ως δικαστές είτε ως δικηγόροι.


Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργάνωσε επίσκεψη σ’ ένα από τα κορυφαία δικαστήρια της Ελλάδος, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στόχος της επίσκεψης ήταν η εξοικείωση των φοιτητών με τον χώρο των δικαστηρίων, χώρο απονομής της Δικαιοσύνης, όπου θα κληθούν να ασκήσουν το λειτούργημά τους στο μέλλον είτε ως δικαστές είτε ως δικηγόροι. Η παρακολούθηση δίκης από τους φοιτητές αποσκοπούσε να τους εντάξει σταδιακά στη δικαστηριακή πραγματικότητα συμπληρώνοντας τη θεωρητική τους εκπαίδευση.

Τους φοιτητές συνόδευσαν ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας και ο επιστημονικός συνεργάτης Δρ Χαράλαμπος Σταμέλος. Έτυχαν θερμής υποδοχής από επιτροπή του ανωτάτου δικαστηρίου, την οποία αποτελούσαν η αντιπρόεδρος κ. Χρυσικοπούλου, η σύμβουλος κ. Μυρτζιά, η πάρεδρος κ. Σκανδάλη και η εισηγήτρια κ. Νικολακάκη. Οι φοιτητές  έλαβαν τις θέσεις τους στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας, όπου οι ανώτατοι δικαστές τους καλωσόρισαν και τους έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τις αρμοδιότητες και την λειτουργία του δικαστηρίου. Σύντομη αναφορά έγινε και στην ιστορία του κτιρίου του Αρσακείου.

Οι φοιτητές, ανά ομάδες, οδηγήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομελείας του δικαστηρίου, όπου παρακολούθησαν τμήμα της συνεδρίασης. Ακολούθως τους φοιτητές ξενάγησαν στο Αρχείο του δικαστηρίου ο προϊστάμενος κ. Τσάγκαλος ενώ μετά την επιτόπια επίσκεψη στην βιβλιοθήκη, οι προαναφερόμενοι δικαστές συζήτησαν στην Αίθουσα Ρακτιβάν για αρκετό χρονικό διάστημα με τους φοιτητές απαντώντας σε ερωτήσεις τους. Οι δικαστές ευχήθηκαν όπως στο μέλλον κάποιοι εξ αυτών στελεχώσουν το δικαστικό Σώμα.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format