Η ταινία μικρού μήκους «Το Τέρας» ταξιδεύει στα σχολεία της Κύπρου


Θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η αποδοχή, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο ρατσισμός, πραγματεύεται η ταινία μικρού μήκους «Το Τέρας», που θα προβληθεί σε όλα τα σχολεία της Κύπρου με την στήριξη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Σύμφωνα με δελτίου Τύπου του Συνδέσμου, «στην ταινία πρωταγωνιστεί το Τέρας… όχι σαν αυτό που ενδεχομένως έρχεται αρχικά στο μυαλό μας, αλλά ένα Τέρας συμπαθητικό και ευαίσθητο που επιδιώκει να στείλει πολλαπλά μηνύματα σε κάθε θεατή».

Η ταινία μικρού μήκους «Το Τέρας», είναι σε σκηνοθεσία της Ντάινας Παπαδάκη και σε σενάριο και παραγωγή του Μάριου Νικολάου.

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της διαχρονικής του πολιτικής για προώθηση δράσεων που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην προαναφερθείσα θεματολογία ανέλαβε τη χρηματοδότη της εν λόγω ταινίας. Η ταινία παραχωρήθηκε δωρεάν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για αξιοποίησή της ενόψει της Πανελλήνιας Ημέρας Ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό. Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου επιχορήγησε αριθμό αντιτύπων και αφισών της ταινίας τα οποία θα διανεμηθούν στα σχολεία.

Σχολιάζοντας την δημιουργία της ταινίας και την αναμενόμενη αξιοποίησή της από τις σχολικές μονάδες ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Μιχάλης Καμμάς είπε ότι ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό και προσέγγιση έναντι των θεμάτων που χειρίζεται τα οποία δεν περιορίζονται σε αμιγώς οικονομικά και τραπεζικά ζητήματα.
«Αποτελεί πεποίθησή μας ότι, για καθετί που αφορά στη ζωή όλων μας και, κυρίως, των παιδιών μας, θα πρέπει να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών και των επιμέρους θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητά μας. Οφείλουμε να παραδώσουμε ένα αύριο με τις καλύτερες προοπτικές στις επόμενες γενιές, με τα θετικότερα δεδομένα τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που μας ώθησαν να στηρίξουμε τη συγκεκριμένη παραγωγή, την οποία με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε στην πορεία να αγκαλιάζει και το αρμόδιο Υπουργείο. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδη, να αποτελέσει εφαλτήριο χρήσιμων συζητήσεων, να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών μας και να μεταδώσει μηνύματα τα οποία να έχουν τον θετικότερο δυνατό αντίκτυπο», είπε.

Από πλευράς του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου για την χρηματοδότηση της ταινίας και συγχαίρει τους συντελεστές της για τα μηνύματα που μεταφέρουν. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επισημαίνει ότι, τέτοιες δράσεις, συμπληρώνουν και ενισχύουν το έργο της Πολιτείας στην καλλιέργεια κουλτούρας αποδοχής, σεβασμού και αλληλοκατανόησης. Επισημαίνει επίσης, ότι, πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη αποτελούν χαρακτηριστικό ενεργών κοινωνικών συνόλων τα οποία αναγνωρίζουν και αναλαμβάνουν την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί.

Η ταινία αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/ριών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών φαινομένων του σχολικού εκφοβισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού, της αποδοχής της διαφορετικότητας και του ρατσισμού. Για την καλύτερη αξιοποίηση της ταινίας αναρτήθηκε σχετική εγκύκλιο προς τις σχολικές μονάδες, δημόσιες και ιδιωτικές, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης η οποία συνοδεύεται με ενδεικτικές βιωματικές δραστηριότητες.

(ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΓΧΡ)


Like it? Share with your friends!

-1
1 share, -1 points

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Η ταινία μικρού μήκους «Το Τέρας» ταξιδεύει στα σχολεία της Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format