Στην Χάγη φοιτητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

51 συνολικά φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν πολύτιμες και χρήσιμες εμπειρίες.


Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν στην Χάγη της Ολλανδίας φοιτητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη Χάγη βρίσκεται η έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου, της ολλανδικής κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, αλλά και πολλών γραφείων και ινστιτούτων των Ηνωμένων Εθνών. 51 συνολικά φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν πολύτιμες και χρήσιμες εμπειρίες. Επιβλέποντες Καθηγητές ήταν ο Κοσμήτορας αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας, ο επιστημονικός συνεργάτης Δρ. Χαράλαμπος Σταμέλος και η επιστημονική συνεργάτιδα κ. Μαργαρίτα Παπαντωνίου.

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν την κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Διεθνούς Δικαστηρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και παρακολούθησαν μέρος της ακροαματικής διαδικασίας στην υπόθεση «Ινδία κατά Πακιστάν». Ξεναγήθηκαν στην Ακαδημία του Διεθνούς Δικαίου που βρίσκεται εντός του Διεθνούς Δικαστηρίου. Επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη που θεωρείται η σημαντικότερη στον κόσμο, στον τομέα της. Ενημερώθηκαν από αξιωματούχους και υπέβαλαν ερωτήσεις. Δόθηκε η σπάνια ευκαιρία να επισκεφθούν τον ειδικό χώρο που φυλάσσονται βιβλία του Διεθνούς Δικαίου από το 1600 ως σήμερα, μεταξύ άλλων, και του πρώτου διεθνολόγου στον κόσμο, του Ολλανδού Grotius.

Φοιτητές παρακολούθησαν μέρος της ακροαματικής διαδικασίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (στην Χάγη) στην υπόθεση The Prosecutor v Dominic Ongwen (Situation in Uganda). Ξεναγήθηκαν στην Eurojust και άκουσαν εκτενή επιστημονική εισήγηση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών (αναπληρωτή εκπρόσωπο της Ελληνικής Αντιπροσωπείας). Παρακολούθησαν επίσης μέρος της διαδικασίας στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας (Άνω Βουλής) της Ολλανδίας (Tweede Kamer Der Staten Generaal). Επισκέφθηκαν, τέλος, την αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ολλανδίας (Raad van State).

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στην Χάγη φοιτητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format