Γεμιστά με πλιγούρι



Γεμιστά με πλιγούρι έχετε δοκιμάσει; Φτιάξτε τα και σύντομα κιόλας, γιατί η γεύση τους είναι θεϊκή!

Υλικά Συνταγής
5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
5 πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
1 μελιτζάνα φλάσκα
1 φλ. πλιγούρι
1 φλ. τρίμματα βαρελίσια σκληρή φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Για τα γεμιστά με πλιγούρι, κόβουμε πρώτα τη μελιτζάνα σε καρεδάκια και τη βάζουμε σε μπολ με νερό για 10΄.

Τη στραγγίζουμε καλά και τη σοτάρουμε με 3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε κι αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει. Την αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρούμε το καπάκι από τις ντομάτες και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα.

Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα από τις ντομάτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλέθουμε ξανά.

Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το πλιγούρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε τη σοταρισμένη μελιτζάνα, τη φέτα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κατά τα 3/4.

Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Το πρώτο μισάωρο το ταψί πρέπει να είναι σκεπασμένο.

 

www.argiro.gr

 

The post Γεμιστά με πλιγούρι appeared first on mycooking.com.cy.



Source link

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Γεμιστά με πλιγούρι

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format