«Ημέρα Έρευνας 2019» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

10 Απριλίου μεταξύ 9:00πμ και 2:00μμ


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω την ευαισθητοποίηση των φοιτητών του, των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου αλλά και του ευρύτερου κοινού σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία, διοργανώνει στις 10 Απριλίου την «Ημέρα Έρευνας 2019». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9:00πμ και 2:00μμ στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου του πανεπιστημίου και του Microsoft Innovation Center.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποδίδει μεγάλη σημασία στην προώθηση δραστηριοτήτων (Outreach activities) που αποσκοπούν στη σύνδεση της διδασκαλίας και της έρευνας. Τέτοιου είδους δραστηριότητες μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά την καλλιέργεια της ερευνητικής κουλτούρας στον μαθητικό και φοιτητικό κόσμο και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στην Κύπρο.

Η τελετή έναρξης θα περιλαμβάνει ομιλία του Καθηγητή Φίλιππου Πατσαλή, διακεκριμένου επιστήμονα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και γενικού διευθυντή της πρωτοποριακής εταιρείας NIPD Genetics. Τίτλος της ομιλίας: “Από την έρευνα, την καινοτομία, την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση, σε μια νεοφυή εταιρεία στην Κύπρο”.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον εκθεσιακό χώρο της εκδήλωσης όπου οι ερευνητές και τα ερευνητικά κέντρα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα παρουσιάσουν την έρευνά τους μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών κλάδων από τις Θετικές Επιστήμες και την Ιατρική μέχρι τις Κοινωνικές Επιστήμες.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν και σειρά παρουσιάσεων από διδάσκοντες και ερευνητές του πανεπιστημίου, τύπου Café Scientifique.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

«Ημέρα Έρευνας 2019» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format