Εναρκτήρια Συνάντηση του Κόμβου Αριστείας GRATOS στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

22 Μαρτίου 2019


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 22 Μαρτίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η εναρκτήρια συνάντηση του Κόμβου Αριστείας (Excellence Hub) EXCELLENCE/1216/0207 – GRATOS (Graph Theoretical Tools for Sciences – Γραφικά Θεωρητικά Εργαλεία για τις Επιστήμες). Το GRATOS είναι ένα τριετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος RESTART 2016-2020. Η συνάντηση αποτέλεσε πολύ καλή ευκαιρία για όλους τους εταίρους του έργου να συναντηθούν και να αλληλοεπιδράσουν.

Ο στόχος του έργου GRATOS είναι να συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες από διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως η Νευροεπιστήμη, η Αστροφυσική και η Κοσμολογία, με ειδικούς στη Θεωρία Γράφων και στα Διακριτά Μαθηματικά σε μια κοινή ερευνητική συνεργασία για την ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων στο τομέα της εύρεσης συμπλεγμάτων (clusters). Τα προβλήματα συμπλεγμάτων αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις στον τομέα των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) και της Επιστήμης των Δεδομένων (Data Science) και αυτό δείχνει όχι μόνο την αναγκαιότητα αυτού του έργου αλλά και τη βιωσιμότητά του μέσω μελλοντικών εφαρμογών σε άλλους τομείς.

Το GRATOS είναι μια συνεργασία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, της Μικρομεσαίας Επιχείρησης AAISCS στη Λευκωσία, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Χαβάης στο Μανόα.

Η εναρκτήρια συνάντηση διοργανώθηκε για να ανακοινώσει δημοσίως την έναρξη του έργου. Οι στόχοι του έργου παρουσιάστηκαν και οι επικεφαλείς των έξι πακέτων εργασίας του έργου εξήγησαν τους ρόλους και τις ευθύνες τους καθώς και τον προγραμματισμό και την αλληλεπίδραση των εταίρων για κάθε πακέτο εργασίας. Τέλος, παρουσιάστηκε και η ιστοσελίδα του έργου GRATOS (http://gratos.euc.ac..cy).

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εναρκτήρια Συνάντηση του Κόμβου Αριστείας GRATOS στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format