Μάθετε τα Υψηλά Βαλυριανά του «Game of Thrones» από το κινητό σας

Για να κάνετε καλή εντύπωση στη Ντενέρις Ταργκάριεν...


Skorverdon zaldrīzoti Daenerys ēza? Μετάφραση: Πόσους δράκους έχει η Ντενέρις;

Η απάντηση είναι εύκολη αν βλέπετε «Game of Thrones». Η γλώσσα, όχι και τόσο. Ωστόσο τα Υψηλά Βαλυριανά, όπως ονομάζονται στη σειρά, είναι μία από τις γλώσσες που είναι διαθέσιμη προς εκμάθηση στην εφαρμογή Duolingo.

Μία από τις τέσσερις γλώσσες που δημιούργησε ο γλωσσολόγος Ντέιβιντ Τζ. Πίτερσον για τη σειρά, τα Υψηλά Βαλυριανά έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον 1,2 εκατ. χρηστών της εφαρμογής, από το 2017 μέχρι σήμερα, ενώ αυτοί τη στιγμή παρακολουθούν τα; «μαθήματα» 822.000 ενεργοί χρήστες – περισσότεροι από όσους μαθαίνουν Τσέχικο, Νορβηγικά, Βιετναμέζικα και Ουγγρικά.

Οι φαν της σειράς γνωρίζουν ήδη κάποιες εκφράσεις όπως «valar morghūlis» (όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν, με την έννοια του ότι όλοι πεθαίνουμε κάποια στιγμή), «valar dohaeris» (όλοι οι άνθρωποι πρέπει να υπηρετούν) ή το περίφημο «dracarys» (φωτιά δράκου) με το οποίο η Ντενέρις διατάζει τους δράκους της να… δώσουν πόνο. Η Ντενέρις είναι και η μοναδική που μιλάει σωστά τα Υψηλά Βαλυριανά στη σειρά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 824 λέξεις Υψηλών Βαλυριανών που μπορεί να μάθει κανείς με το Duolingo, και ο αριθμός συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πίτερσον ισχυρίζεται ότι το λεξιλόγιο που έχει αναπτύξει περιλαμβάνει πλέον 2.000 λέξεις.

Πηγή: reader.gr

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μάθετε τα Υψηλά Βαλυριανά του «Game of Thrones» από το κινητό σας

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format