Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν.


Tο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ευρωπαϊκό έργο Horizon 2020 Co-Inform*, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο διοργανώνουν διήμερο συνέδριο το οποίο εστιάζει στη συζήτηση του θέματος της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης μέσω της Παιδείας για τα Μέσα. Υποστηρικτής του συνεδρίου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Το συνέδριο «Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση διάφορων κοινωνικών ομάδων για το θέμα αυτό και στην παρουσίαση μεθόδων και εργαλείων για την καλλιέργεια κριτικής σκέψης και την ορθότερη χρήση των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει δημόσιες συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, διαδραστικές δραστηριότητες, και βιωματικά εργαστήρια για ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Παρασκευή, 7 Ιουνίου
Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα αρχίσει με βιωματικά εργαστήρια για μαθητές δημοτικού και νέους 18-24 ετών. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μία δημόσια συζήτηση με προσκεκλημένους ομιλητές με τίτλο:“What can we do as a society to limit the spread of misinformation online?”.

Σάββατο, 8 Ιουνίου
Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ξεκινά με δημόσια συζήτηση σχετικά με την παραπληροφόρηση και την Παιδεία για τα Μέσα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν θεματικά βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα εστιάσουν στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο και θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και νέους 18-24 ετών. Θα παρουσιαστούν επίσης αφίσες από ερευνητικά προγράμματα τα οποία ασχολούνται με την παραπληροφόρηση.

Δήλωσε τη συμμετοχή σου στο συνέδριο «Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα»

Η φόρμα εγγραφής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019.

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, τους Διοργανωτές και τις Εγγραφές επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Πρόσκληση Συνεδρίου

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format