Φιλολολογικό Μνημόσυνο της Μαίρης Ελευθεριάδου διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, η ώρα 6.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


«Είναι τα όνειρα φτιαγμένα από φωτιά και καίνε αυτούς που μείνουνε χωρίς ελπίδες». Απόσπασμα από το ποίημα “ΕΣΥ” της Μαίρης Ελευθεριάδου που εκτός από τις Επιστήμες υπηρέτησε με ξεχωριστό πάθος και τις Τέχνες, ιδιαίτερα δε την Ποίηση. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Σχολή Θετικών Επιστημών σας προσκαλούν στο Φιλολογικό Μνημόσυνο της Μαίρης Ελευθεριάδου, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, η ώρα 6.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η Μαίρη Ελευθεριάδου ήταν επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μετέπειτα Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Σπούδασε Ιατρική Τεχνολογία (BSc.) στο Rutgers University (N.J), Μικροβιολογία Τροφίμων (MSc.) στο Cornell University (N.Y), και (Ph.D) στο πανεπιστήμιο Lincoln (U.K). Εργάστηκε για 22 χρόνια στο Γενικό Χημείο του Κράτους, (Υπουργείο Υγείας) ως Προϊστάμενη των Εργαστηρίων Μικροβιολογικού Ελέγχου Τροφίμων και Γενετικά Τρο ποποιημένων Οργανισμών, απ’ όπου αφυπηρέτησε πρόωρα τον Οκτώβριο του 2008.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με θέματα διασφάλισης ποιότητας και διαπίστευσης μικροβιολογικών εργαστηρίων και ήταν τεχνικός εμπειρογνώμονας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης της Ποιότητας (CYS-CYSAB) για τα διεθνή πρότυπα ISO 17025 και ISO 15189. Διετέλεσε διορισμένο Μέλος του Συμβουλίου Τροφίμων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονταν στη Μικροβιολογική ασφάλεια των τροφίμων, στην επιβίωση παθογόνων μικροοργανισμών στο περιβάλλον και στον έλεγχο των λοιμώξεων που σχετίζονται με τη φροντίδα υγείας. Συνεργάστηκε στενά με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για την προώθηση της υγιεινής των χεριών ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας και στο γενικό πληθυσμό ως βασικό μέτρο πρόληψης της μετάδοσης λοιμώξεων.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Φιλολολογικό Μνημόσυνο της Μαίρης Ελευθεριάδου διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format