Αποφοίτησαν οι πρώτοι Φαρμακοποιοί από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με ένα ισχυρό εφόδιο στα χέρια τους αποχαιρέτησαν τους Καθηγητές τους, οι πρώτοι Φαρμακοποιοί οι οποίοι αποφοίτησαν από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.


 Ημέρα συγκίνησης και χαράς η καθομολόγηση των αποφοίτων, με την τελετή να πραγματοποιείται το βράδυ της 27ης Ιουνίουμέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

Οι περήφανοι νέοι Φαρμακοποιοί έδωσαν, ενώπιον των Καθηγητών τους, την υπόσχεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικής και έζησαν μαζί με συγγενείς και φίλους τους από Κύπρο και Ελλάδα μοναδικές στιγμές.

Η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστα Χαμπιαούρη. «Να θυμάστε» είπε ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στους πρώτους αποφοίτους «πως εσείς είστε αυτοί που αντιπροσωπεύετε την πραγματική αξία του πτυχίου σας, αυτοί που θα επιβεβαιώσετε τη φήμη του Πανεπιστημίου σας, μέσα από τη δουλειά και τη συνεισφορά σας στην κοινωνία». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος: «Πρόκειται για ένα από τα πιο καινοτομικά προγράμματα Φαρμακευτικής στην ευρύτερη περιφέρεια, καθότι οι  απόφοιτοι απόκτησαν υψηλή τεχνογνωσία και εκτέθηκαν στην εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής, πρωτόγνωρων για τα δεδομένα της Κύπρου και της Ελλάδας». Αυτό ακριβώς το γεγονός επεσήμανε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ότι δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προχώρησε με τόλμη σε σημαντικές επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες που σε συνδυασμό με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οδηγούν σε διεθνή αποδοχή και καταξίωση.

Ο επίκουρος Καθηγητής και συντονιστής του Προγράμματος Φαρμακευτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Σωτήρης Μιχαλέας επεσήμανε ότι «το πτύχιο Φαρμακοποιού προσφέρει το πλεονέκτημα στους απόφοιτους να απασχοληθούν άμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη σε δημόσιο ή ιδιόκτητο φαρμακείο, να διεκδικήσουν θέση στη Φαρμακευτική Βιομηχανία ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Μεταπτυχιακό επίπεδο». «Οι απόφοιτοι» είπε, ακόμη, ο Καθηγητής Μιχαλέας «μπορούν να εργαστούν επίσης σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης, ελέγχου ποιότητας, παραγωγής, ιατρικής ενημέρωσης και μάρκετινγκ, φαρμακοεπαγρύπνησης και κανονιστικών υποθέσεων».

 Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στη Galileo Global Education που είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός οργανισμός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με ένα δίκτυο 37 ιδρυμάτων σε 80 πανεπιστημιουπόλεις και με πάνω από 100,000 φοιτητές.  Σημαντικός μέτοχος του οργανισμού είναι το ίδιο το Γαλλικό κράτος.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποφοίτησαν οι πρώτοι Φαρμακοποιοί από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format