Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη «Βιολογία του Καρκίνου» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Τμήμα Επιστημών Ζωής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου  προσφέρει από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Master of Science) στο πεδίο της «Βιολογίας του Καρκίνου» που είναι και το μοναδικό που προσφέρετε στην Κύπρο αυτή τη στιγμή.

Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της βιολογίας του καρκίνου και της ογκολογίας και στόχοι του είναι η εις βάθος κατανόηση των πολύπλοκων μηχανισμών της καρκινογένεσης, των καινούριων διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων, καθώς και των τεχνολογιών αιχμής που επιτρέπουν την εφαρμογή της εξατομικευμένης Ιατρικής στους καρκινοπαθείς.

Το νέο Πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα. Απευθύνεται σε απόφοιτους προγραμμάτων Βιολογίας, Βιοϊατρικών Επιστημών, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Ακτινοδιαγνωστικής/Ακτινοθεραπείας, Νοσηλευτικής αλλά και σε αποφοίτους άλλων προγραμμάτων των θετικών επιστημών που μπορούν να συσχετιστούν με τη Βιολογία, όπως της Χημείας, της Φυσικής και της Πληροφορικής.

Πρόκειται για ένα διεθνούς εμβέλειας μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε ένα πεδίο αιχμής όπως ο καρκίνος, ο οποίος αποτελεί ένα μείζων πρόβλημα της δημόσιας υγείας, όντας η δεύτερη αιτία θανάτων παγκοσμίως. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα αυτό. Παράλληλα, στα πλαίσια των δικτύων συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί, θα παρέχεται η δυνατότητα σε επιλεγμένους/ες φοιτητές/τριες να αποκτήσουν εμπειρία σε συνεργαζόμενα εργαστήρια του εξωτερικού, μέσω προγραμμάτων Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης».

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος Cancer Biology

 

Έναρξη μαθημάτων 30 Σεπτεμβρίου 2019.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη «Βιολογία του Καρκίνου» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format